dimarts, 21 de maig del 2013

Dimarts 21, maig:

Avui ens pensàvem que el professor ens deixaria temps per avançar la memòria escrita, tal i com va fer el dia anterior, però no ha estat així. Doncs hem estat repassant pel examen final de tecnologia (sobre l'electricitat), també m'ha anat bé, ja que es un tema molt important que cal repassar! Quan el professor ha entrat per la porta, molts de nosaltres estàvem encara recollint de la classe anterior.Quan ja tots hem estat preparats per començar la classe, ell ens ha fet una primera pregunta: Què heu de fer el dimarts que és tan important?. Molts nens s'han quedat en blanc, però jo tenia ban clara la resposta: El examen final de l'electricitat (PEP). Llavors els altres hi han caigut quan un alumne amb el braç aixecat ha rebut l'autorització del profe per parlar i donar la resposta. Llavors hem començat a practicar seriosament pel examen, simulant preguntes i exercicis que podien sortir. Ens hem centrat, sobretot, en els conductors, els aïllants... Llavors hem comentat que era molt important el tema dels circuits: el qual incluia: resistència, voltatge i la intensitat. També és important saber la unitat corresponent de cada un i l'aparell que es fa servir per calcular-ho. Per poder calcular això, era bàsic saber tres soles formules, a partir d'aquí podríem calcular qualsevol pregunta de circuits tot aplicant-hi la lògica:
- V = I/R
- R = V/I
- I =  V/R

Sobre això, també vam parlar dels generadors i receptors i dintre d'aquests tots els seus tipus. Vam recordar alguns símbols de cada punt i els vam apuntar a la pissarra perquè no se'ns oblidés. Vam fer memòria de la definició de intensitat: quantitat d'electrons que passen per un camí en un temps determinat. Vam aprendre un nou concepte: Els coulombs: són els "paquetets d'electrons", com una gota.
Ja era l'hora de marxar quan el professor ens ha plantejat un problema després dels molts que havíem fer a la pissarra. Fins que no el féssim bé, no sortíem de cole. Si l'acabàvem  el prfessor ens el mirava i deia que estava bé, no li podíem dir a ningú i podíem marxar. A mi no em va costar gairé. He sortit força satisfeta, amb bons desitjos per la nota de l'examen del pròxim dimarts. Tots aquests execicis es poden veure reflectits en els meus apunts:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada